Ko je razvijanje fotografij postalo prava projektna naloga

Categories:

Ne spomnim se koliko časa nazaj sem nazadnje uporabila razvijanje fotografij in niti ne vem, ali vem, kje moram to urediti. Imam namreč kar nekaj fotografij, ki so res lepe in bi jih rada imela natisnjene, saj bodo, tako imele drugačen pomen kakor pa, če jih imam samo na računalniku. Včasih se mi enostavno ne da več samo na računalniku viseti.

Naslednji dan sem odšla v najbližjo foto trgovino, kjer naj bi imeli tudi razvijanje fotografij, da se pozanimam o vsem, kar moram vedeti. Ali moram fotografije kako posebej urediti v kakšnem programu? Ali morajo imeti kakšno posebno resolucijo? Ali obstaja še kakšna rešitev pa zanjo, ne vem. In pa seveda koliko stane ena fotografija in podobno. Bolj, ko sem razmišljala bolj, sem ugotovila, da je bilo včasih to mnogo bolj preprosto. Prinesel si tisti film, izbral si velikost in to je bilo to. Sedaj, ko je pa toliko možnosti, je pa toliko vel podatkov in razvijanje fotografij je kar naenkrat postal cel projekt. Ne vem, ali se mi pravzaprav da ukvarjati s tem, ampak se bom, ker si želim imeti album. 

Točno album. Tudi to moram izbrati. No, pa sem šla sedaj korakov korakov nazaj, ker bi bilo dobro, da najprej izberem album in šele nato razmišljam o dimenzijah in podobno, ko bom vedela, v kakšnem stilu bom pravzaprav imela vse.

Minil je zagotovo dober teden, preden sem pripravila vse za razvijanje fotografij in bila točno odločena, kaj si pravzaprav želim in kako. Album je bil izbran, fotografije tudi, dimenzije fotografij tudi in vse kar me je še čakalo je, da vse skupaj pošljem foto trgovini in naročim razvijanje. Po nekaj dneh sem odšla po fotografije in čakal me je vikend lepljenja fotografij v album. In tako sem uredila vse za razvijanje fotografij in prejela vse, kar sem želela.